ua en ru

Норвезька Statoil купить частки в родовищах французької Total за 1,45 млрд доларів

Норвезька Statoil купить частки в родовищах французької Total за 1,45 млрд доларів Фото: норвезька нафтогазова компанія купила частки у французьких родовищах (фото з відкритих джерел)

Видобуток планується почати в 2019 році

Норвезька нафтогазова компанія Statoil купить у французької Total її частки в родовищах Martin Linge (51%) і Garantiana (40%) за 1,45 млрд доларів. Про це йдеться в повідомленні норвезької компанії.

Як повідомляється, обсяги видобутку на зазначених родовищах, розташованих на континентальному шельфі Норвегії, оцінюються у 300 млн барелів нафтового еквівалента. Видобуток на родовищі планують почати в 2019 році. У результаті угоди частка Statoil в родовищі зросте до 70%. Запаси на Garantiana оцінюються в 50-70 млн барелів нафтового еквівалента.

Нагадаємо, державна нафтогазова компанія Мексики Pemex відкрила "найважливіше" нафтове родовище, запаси якого оцінюються в 1,5 млрд барелів.

Родовище було виявлено в районі Косамалоапан в штаті Веракрус, воно знаходиться в 72 км на південь від одноіменного порту Веракрус.

Влада країни розраховує розпочати розробку родовища найближчим часом.