ua en ru

Норвегія виділить  4,6 млн євро на підтримку реформ в Україні

Норвегія виділить  4,6 млн євро на підтримку реформ в Україні Фото: Уле Хорпестад (twitter.com olehorpestad)

Ця сума рівнозначна 34 мільйонам норвезьких крон

Королівство Норвегія готове виділити на фінансову допомогу Україні 4,6 млн євро (44 млн норвезьких крон) на реалізацію плану дій Ради Європи для України на 2018-2021 роки. Про це повідомив Надзвичайний та Повноважний посол Норвегії в Україні Уле Хорпестад, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми вітаємо новий план Ради Європи на 2018-2021 рік, необхідний для дотримання заданого темпу у здійсненні великої програми реформ в Україні. У квітні Норвегія оголосила про рішення виділити 34 мільйони норвезьких крон на додачу до 10 мільйонів, які було надано раніше. Ми сподіваємось, що Україна проявить політичне лідерство у здійсненні реформ, які є вкрай важливими для демократичного розвитку", - заявив Хорпестад.

Голова офісу Ради Європи в Україні Мортен Енберг додав, що внесок Норвегії є лише частиною реалізації загального плану дій Ради Європи для України.

"Сам план дій Ради Європи - 29 мільйонів євро. Ми поки що в процесі шукати внески від партнерів, від країн-членів. Те, що надає Норвегія означає, що Норвегія наразі є найбільшим донором для реалізації плану дій Ради Європи для України", - додав Енберг.

Він нагадав, що раніше для реалізації попереднього плану дій Ради Європи для України на 2015 -2017 роки Норвегія надала 3,6 млн євро.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уряд Норвегії та інших скандинавських країн додатково виділить майже 3,8 млн євро на фінансування нових проектів, спрямованих на підвищення енергоефективності соціальних об'єктів, розташованих у постраждалих від конфлікту східних регіонах України.