ua en ru

Норвегія надасть Україні майже 5 млн доларів в якості гуманітарної допомоги

Норвегія надасть Україні майже 5 млн доларів в якості гуманітарної допомоги Фото: статс-секретар МЗС Норвегії Торі Хаттрем

Гумдопомога призначається постраждалим в ході конфлікту на Донбасі

Норвегія надасть Україні 4,65 млн доларів (40 млн норвезьких крон) в якості гуманітарної допомоги постраждалим в ході конфлікту на Донбасі. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ Норвегії.

"П'ять мільйонів людей потребують гуманітарної допомоги, в тому числі близько 1,5 мільйонів внутрішньо переміщених осіб. Діти та літні люди особливо вразливі в умовах холодної української зими. Тому Норвегія надає 40 млн норвезьких крон в якості гуманітарної допомоги, щоб допомогти Україні в цій складній ситуації", - заявив статс-секретар Міністерства закордонних справ (МЗС) Норвегії Торі Хаттрем, який з 7 по 9 лютого перебуває з візитом у Києві.

Як повідомляється, 20 млн крон будуть передані Норвезькій раді у справах біженців, який вже займається гуманітарною діяльністю на сході України. Решта 20 млн крон будуть розподілені між Міжнародним комітетом Червоного Хреста (МКЧХ), Міжнародною організацією з міграції, Управлінням по координації гуманітарних питань (УКГП) ООН та благодійною організацією HALO Trust, яка займається розмінуванням небезпечних районів.

"Конфлікт в Україні як і раніше дуже серйозний. Вкрай важливо, щоб усі сторони виконували свої зобов'язання і працювали в напрямку політичного врегулювання. Це буде моє послання українській владі під час мого візиту", - зазначив Хаттрем.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Червоний Хрест надасть Україні гумдопомогу на 64 млн доларів в 2016 році.