ua en ru

Норвегія пообіцяла збільшити обсяги газового експорту в ЄС

Норвегія пообіцяла збільшити обсяги свого газового експорту в Євросоюз.

Норвегія пообіцяла збільшити обсяги свого газового експорту в Євросоюз. Про це заявив сьогодні міністр енергетики Норвегії Торд Льен після зустрічі з комісаром ЄС з енергетики Гюнтером Еттінгером в Брюсселі, передає DW.

Зокрема, як наголошується, Норвегія пообіцяла "злегка збільшити обсяги експорту газу в Євросоюз через можливі перебї з поставками російського газу в ЄС у зв'язку з конфліктом навколо України.

Крім цього, міністр енергетики Норвегії Торд Льен заявив, що газові концерни його країни "зроблять все можливе, щоб допомогти друзям з ЄС, а також максимізувати власний прибуток".

У свою чергу Гюнтер Еттінгер висловив надію на тимчасове рішення у газовій суперечці між Україною і РФ, яке забезпечить надійні постачання газу взимку.

Єврокомісар знову заявив про намір запропонувати Москві і Києву тимчасовий компроміс у газовому конфлікті. На зустрічі в Берліні, яка запланована на 26 вересня, він сподівається досягти угоди, яка забезпечить безперебійне постачання газом з жовтня до квітня.

"Передумовою для такого рішення є продовження конструктивного діалогу між РФ і Україною щодо газової проблеми", - зазначив комісар.

Нагадаємо, Росія, Україна і Єврокомісія погодили проведення переговорів з газового питання 26 вересня в Берліні (Німеччина).