ua en ru

У Норвегії встановили точне місце уламків вертольота РФ, ведуться пошуки тіл

У Норвегії встановили точне місце уламків вертольота РФ, ведуться пошуки тіл Фото: норвезькі рятувальники (hovedredningssentralen.no)

Уламки повітряного судна розташовані на глибині 209 метрів

Норвезькі рятувальники виявили уламки російського вертольота Мі-8, що впав за 2 км від селища Баренцбург на норвезькому архіпелазі Шпіцберген. На борту повітряного судна під час аварії перебувало вісім людей, повідомляє прес-центр пошуково-рятувальної служби Норвегіїв у Twitter.

Зазначено, що уламки "розташовані на дні моря за 2,2 км на схід від мису Хеєр", вони розташовані "на глибині 209 метрів".

Як повідомляється, нині пошуково-рятувальну операцію, яка проводилася координаційним рятувальним центром Північної Норвегії, завершено.

"За проведення операції з пошуку тіл жертв катастрофи буде відповідати поліція", - уточнили в норвезькому відомстві.

Нагадаємо, російський гелікоптер Мі-8 авіакомпанії "Конверс Авіа", який прямував із селища Піраміда в Баренцбург, зник із радарів 26 жовтня. На його борту, як стало відомо пізніше, перебувало вісім осіб. Троє з них були співробітниками НДІ Арктики і Антарктики, інші були членами екіпажу. Їхні тіла досі не знайдено. Для проведення пошукової операції на допомогу норвезьким рятувальникам МНС Росії направило судно і водолазів.