ua en ru

У Норвегії росіянин засуджений за спробу підірвати бомбу

У Норвегії росіянин засуджений за спробу підірвати бомбу Фото: в'язниця (Pixabаy)

У квітні уродженець Інгушетії планував підірвати вибуховий пристрій біля станції метро в Осло

У Норвегії суд у понеділок, 30 жовтня, засудив 17-річного громадянина Російської Федерації за спробу підірвати бомбу в центрі Осло до дев'яти місяців в'язниці. Про це повідомляє DW.

Повідомляється, що суд вважав доведеним, що уродженець Інгушетії не ніс вибуховий пристрій в ліс для його випробування, а планував підірвати його біля станції метро. При цьому інцидент не був розцінений як терористичний акт.

Незважаючи на те, що прокуратура вимагала покарання у вигляді двох років позбавлення волі, суд, ухвалюючи рішення, врахував "низьку руйнівну силу" вибухового пристрою.

Як зазначено, молодий чоловік зібрав його, вивчаючи ролики в інтернеті.

Згідно з інформацією видання, в Норвегії він разом із сім'єю приїхав у 2010 році, а інцидент з бомбою стався в квітні 2017 року.

Нагадаємо, вранці 24 вересня поліція затримала чоловіка з арсеналом зброї біля Білого дому у Вашингтоні.

В його машині знайдено дев'ять пістолетів, три ножі, кастет, супресори та різні види боєприпасів. Спочатку чоловіка затримали через публічної деуринации. Затриманий розповів правоохоронцям, що він збирався зустрітися з головою Агентства національної безпеки Майклом Роджерсом і керівником Пентагону Джеймсом Маттисом "за порадою про зниклих без вести зарплатах і про те, як дістати чіп з його голови".