ua en ru

У Норвегії знайшли уламки, які можуть належати вертольоту РФ

У Норвегії знайшли уламки, які можуть належати вертольоту РФ Фото: вертоліт (kremlin.ru)

Норвезькі рятувальники знайшли уламки неподалік від арктичного архіпелагу Шпіцберген

У Норвегії знайшли уламки, які можуть належати вертольоту Російської Федерації (РФ). Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Норвезькі рятувальники вважають, що уламки, які вони знайшли неподалік арктичного архіпелагу Шпіцберген, можуть належати вертольоту з РФ, який зник вчора, 26 жовтня 2017 року", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, невеликий підводний човен сьогодні огляне місце імовірного падіння, щоб переконатися, що уламки дійсно належать зниклому вертольоту.

"Ми знайшли розлив нафти і повітряні бульбашки, які піднімаються на поверхню. Спостерігається занурений об'єкт. Це може бути вертоліт", - заявив глава координаційного центру Норвегії з питань порятунку Торі Хенсет.

Так, в рятувальних службах вважають малоймовірним, що люди, які перебували на борту вертольота, могли вижити в умовах холодного повітря і крижаної води.

Наголошується, що на вертольоті, який належав державній компанії РФ "Арктикуголь", знаходилися 3 співробітників науково-дослідного інституту Арктики і Антарктики. В РФ порушено кримінальну справу за статтею про порушення правил безпеки руху повітряного судна, що призвело до жертв.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Норвегії в районі архіпелагу Шпіцберген розбився російський вертоліт, на борту якого знаходилося вісім чоловік.