ua en ru

Нормандська зустріч: Україна вимагатиме від РФ скасувати рішення про введення військ до Сирії

Нормандська зустріч: Україна вимагатиме від РФ скасувати рішення про введення військ до Сирії Фото: Костянтин Єлісєєв

Подібні плани на завтрашню нормандську зустріч у Парижі озвучив заступник глави АПУ Костянтин Єлісєєв

Україна вимагатиме від Росії під час завтрашньої зустрічі лідерів "нормандської четвірки" в Парижі скасувати рішення про використання збройних сил РФ за кордоном. Про це сьогодні на брифінгу в Києві заявив заступник глави Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"У контексті підготовки до Парижу це питання, звичайно, буде порушено українською стороною завтра (під час нормандської зустрічі, - ред.)", - зазначив Єлісєєв.

При цьому заступник глави АПУ додав, що українська сторона наполягатиме на скасуванні рішення російської влади про дозвіл використовувати армію РФ за кордоном, оскільки це не сприяє деескалації ситуації на Донбасі.

Раніше Міністерство закордонних справ України засудило рішення Ради федерації РФ про використання російської армії за кордоном, назвавши його неприйнятним, оскільки це йде врозріз з буквою і духом мінських угод.

Крім того, як повідомлялося, на нормандській зустрічі Україна вимагатиме скасування фейкових виборів на Донбасі.

Нагадаємо, російська сторона просить Україну про зустріч Президента України Петра Порошенка і Президента Росії Володимира Путіна в Парижі.