ua en ru

Нормандська зустріч: Україна вимагатиме скасування фейкових виборів на Донбасі

Нормандська зустріч: Україна вимагатиме скасування фейкових виборів на Донбасі Фото: Костянтин Єлісєєв

Франція і Німеччина підтримує Україну у цьому питанні

На переговорах лідерів "нормандської четвірки" в Парижі Україна буде вимагати скасування так званих "місцевих виборів", які збираються провести на Донбасі самопроголошені "республіки". Про це сьогодні на брифінгу повідомив заступник глави Адміністрації Президента України (АПУ) Костянтин Єлісєєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Для нас є надважливим питанням буде скасування російською стороною фейкових виборів на Донбасі 18 жовтня і 1 листопада", - сказав Єлісєєв.

Він додав, що цю позицію підтримують також Франція і Німеччина.

За словами Єлісєєва, Президент України Петро Порошенко активно готується до зустрічі з лідерів Росії, Німеччини та Франції в Парижі.

"Президент України активно готується до цього засідання. Сьогодні відбудеться після обіду ряд заходів, пов'язаних з підготовкою української делегації. Також відбудуться певні контакти з окремими лідерам щодо уточнення підходів та координації позицій з тим щоб дійсно вийти на конкретні рішення", - сказав Єлісєєв.

"Наша мета-зробити так, щоб, по-перше, мінські домовленості виконувалися російською стороною і російськими бойовиками повністю і без будь-яких передумов. По-друге, для нас важливо забезпечити повне і стійке припинення вогню на Донбасі і зміцнити тенденцію до деескалації ситуації", - додав він.

Нагадаємо, зустріч лідерів "нормандської четвірки" відбудеться в Парижі 2 жовтня.

У ДНР збираються провести "місцеві вибори" 18 жовтня, а в ЛНР -1 листопада. При цьому легітимні вибори на Донбасі за українським законодавством відбудуться 25 жовтня.