ua en ru

Nokia розпочала судовий спір з Apple через патенти

Nokia розпочала судовий спір з Apple через патенти Фото: Nokia розпочала судовий спір з Apple через патенти

Всього Nokia відстоює права на 32 патенту

Фінська компанія Nokia подала низку скарг в суди Німеччини і США проти американської Apple, стверджуючи, що продукти компанії порушують низку патентів Nokia. Про це йдеться в прес-релізі фінської компанії.

Позови були подані в суди Дюссельдорфа, Мангейма та Мюнхена в Німеччині, а також в окружний суд штату Техас в США. Всього Nokia відстоює права на 32 патенту, що охоплюють такі технології як дисплей, інтерфейс, програмне забезпечення, чіпсети, антени і кодування відео. Крім того, компанія готує позови і в інших юрисдикціях.

В Nokia стверджують, що інвестувавши понад 115 млрд євро в центр розробки, а також купивши права власності на Nokia Siemens Network і Alcatel-Lucent, компанія отримала десятки тисяч патентів, які охоплюють технології, використовувані у виробництві смартфонів, планшетів, персональних комп'ютерів і інших подібних пристроїв.

У компанії також відзначають, що Apple, підписавши з ними угоду про ліцензування у 2011 році, які покриває лише частину належних фінському виробникові технологій, надалі відмовлялася ліцензувати інші, запатентовані Nokia розробки.

Нагадаємо, раніше суд США зобов'язав Apple виплатити 302 млн доларів за порушення авторських прав.