ua en ru

Nokia погодилася купити Alcatel-Lucent за 16,6 млрд доларів

Nokia погодилася купити Alcatel-Lucent за 16,6 млрд доларів Угоду Nokia і Alcatel-Lucent буде завершено в першій половині 2016 року

Фінська телекомунікаційна компанія Nokia домовилася про покупку франко-американського конкурента Alcatel-Lucent за 15,6 млрд євро (16,6 млрд доларів). Про це йдеться в заяві про угоду, яку оприлюднено на сайтах обох компаній.

Згідно з угодою, акціонери Alcatel-Lucent одержать по 0,55 акції об'єднаної компанії за кожну з акцій старої компанії. Угоду буде завершено в першій половині 2016 року і, як очікується, дозволить до кінця 2019 року заощадити 900 млн євро на експлуатаційні витрати.

Nokia пообіцяла не скорочувати робочі місця понад ті, що заплановані Alcatel. В останній працюють близько 6 тис. співробітників у Франції. Збереження робочих місць було однією з головних вимог Єлисейського палацу.

Поглинання Alcatel дозволить фінському виробникові скласти конкуренцію шведській Ericsson і китайській Huawei.

Ринкова капіталізація Alcatel-Lucent становить близько 11,6 млрд дол. Капіталізація Nokia оцінюється у 29,5 млрд дол. Сумарний дохід компаній у 2014 році перевищив 27 млрд дол.

Про намір придбати Alcatel-Lucent фінська компанія повідомила у вівторок, 14 квітня: "Nokia і Alcatel-Lucent підтверджують, що знаходяться на просунутій стадії обговорення про можливе повне злиття".

На тлі інформації про зацікавленість Nokia у придбанні збиткового підприємства акції фінської компанії на біржі в Гельсінкі впали на 7%. За даними Reuters, цінні папери Alcatel-Lucent на торгах у Парижі подорожчали на 16%.