ua en ru

Nokia Siemens займе 700 млн євро

Спільне підприємство фінської Nokia і німецької Siemens, що займається виробництвом телекомунікаційного устаткування, приверне 700 млн євро на відкритому ринку. Продаж високодоходних бондів дозволить компанії розплатитися по боргах та інвестувати в розвиток бізнесу. Про це повідомляє "Росія 24".

Nokia Siemens Networks останнім часом вимушена працювати в непростих умовах: вона відчуває тиск як з боку крупних європейських конкурентів, так і китайських Huawei і ZTE.

Але, зіткнувшись із стрімким зменшенням ринкової частки, керівництво зуміло врятувати компанію, добившись скорочення витрат і зробивши упор на продаж перспективного устаткування. Стабільний дохід NSN забезпечила собі завдяки високій операційній маржі в ніші пристроїв для 4G-мереж.

Частка Nokia Siemens в III кварталі виросла з 18% до 20%. У Huawei дещо більше - 22%. У Ericsson - 34%. СП також змістило Alcatel-Lucent з другої позиції в світовому рейтингу виробників високошвидкісних бездротових телекомунікаційних мереж.

Розміщення бондів буде першим в історії Nokia Siemens Networks і, на думку аналітиків, дозволить оцінити, наскільки привабливою її вважають інвестори. Згодом NSN може провести IPO. За оцінками, компанія може коштувати більше 5 млрд євро.

Читайте також: Nokia скорочує 1 тис. співробітників