ua en ru

Nokia після угоди з Microsoft відклала запланований на вересень випуск фаблета

Nokia відклала запланований на вересень випуск фаблета після продажу мобільного підрозділу патентів Microsoft, повідомили джерела агентства Reuters.

Nokia відклала запланований на вересень випуск фаблета після продажу мобільного підрозділу патентів Microsoft, повідомили джерела агентства Reuters.

Nokia хотіла представити нові девайси, включаючи так званий "фаблет" - смартфон з екраном більше 5 дюймів, щоб наростити лінійку телефонів Lumia, що працюють на платформі Microsoft Windows Phone, сказали джерела, знайомі з початковим планом фінської компанії.

Одне з джерел повідомило, що урочистий показ гаджетів, який повинен був відбутися в Нью-Йорку в кінці цього місяця, перенесений на кілька тижнів. Reuters не зміг підтвердити нову дату, а представник Nokia відмовився від коментарів.

Кілька років зусиль просунути на ринок пристрої на платформі Windows Phone компанії Microsoft Corp обернулися для Nokia переходом під контроль американського гіганта, який домовився на початку вересня про купівлю відділення Nokia по виробництву стільникових телефонів за 5,44 мільярда євро (7,2 мільярда доларів).

Згідно з даними інформаційного агентства Reuters капіталізація фінського виробника мобільної електроніки перевищила 16 млрд дол.

До закриття угоди Nokia і Microsoft функціонують як окремі компанії, а бос Nokia Стівен Елоп, який прийшов до фінів із Microsoft в 2010 році і тепер повертається до колишнього роботодавця, до закінчення злиття пішов у відставку, щоб уникнути конфлікту інтересів.

За три роки під керівництвом Елопа ринкова частка Nokia незмінно падала разом з ціною акцій.

Фінська компанія, яка була колись незаперечним лідером на ринку мобільних телефонів, поступилася його найбільш дохідним сегментом - смартфонами - конкурентам Apple і Samsung Electronics, а створений в 2011 році альянс з Microsoft, також прагнула зміцнити свої позиції в індустрії програмного забезпечення для мобільних пристроїв, не дав Nokia очікуваного нового імпульсу.