ua en ru

Вночі в КМДА відбулася бійка між "Свободою" і угрупованнями "Нарнія" і "Вікінги"

Вночі у будівлі Київської міської державної адміністрації відбулася бійка між представниками ВО "Свобода" та угруповань "Нарнія" і "Вікінги".

Вночі у будівлі Київської міської державної адміністрації відбулася бійка між представниками ВО "Свобода" та угруповань "Нарнія" і "Вікінги". Про це йдеться в повідомленні організації "Правий сектор".

"КМДА зайняли якісь праві з угруповань "Вікінги " і " Нарнія ". Власне, вони постійно були на Майдані, але їм не сподобалося, що опозиція пішла з будинку в обмін на активістів. Зараз всередині КМДА розбірки між "Свободою" і цими людьми. Обидві сторони з битами. Тут більше десятка депутатів-націоналістів - віце-спікер Кошулинський, Швайка, Михальчишин, Кайда, Іллєнко. Зовнішньо - "Свобода" стримує ще частину активістів , щоб вони не увійшли в будівлю. Переговори нічого не дають. Аргументація "Нарнії" та "Вікінгів": опозиція - зрадники, будівля нам дуже потрібна, ми без неї програємо революцію, при цьому в момент гасел "Слава Україні!" скандують разом", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, вчора, виступаючи перед мітингувальниками народний депутат з фракції "Свободи" Андрій Іллєнко повідомив, що якщо до вечора не буде оголошена повна реабілітація за всіма 2 тис. кримінальних справах, порушених проти учасників мирних акцій, - активісти зайдуть назад в Київраду а також будуть захоплювати нові приміщення.

Крім того, сьогодні у відношенні осіб, що скоїли протиправні дії в рамках Євромайдану з 27 грудня 2013 р. по 2 лютого 2014 р. набрав чинності закон про амністію (№737-VII "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань").

Про це напередодні повідомив генеральний прокурор України Віктор Пшонка на офіційному сайті ГПУ, чим з сьогоднішнього дня ввів у дію закон.

Нагадаємо, закон про амністію опублікований 1 лютого. 2 лютого закон набув чинності.

Згідно із законом, під амністію підпадають усі учасники акцій, пов'язаних з проведенням Євромайдану. У разі невиконання активістами вимоги звільнити адмінбудівлі і розблокувати транспортні комунікації, через 15 днів після набрання чинності закон повинен був її втратити.

Євромайдан почався 21 листопада 2013 р. 30 листопада після розгону наметового містечка студентів на Майдані Незалежності перейшов у фазу протистояння, що періодично загострювався до вуличних боїв.