ua en ru

Нобелівську премію з економіки присудили за аналіз бідності і добробуту

Нобелівську премію з економіки присудили за аналіз бідності і добробуту Нобелівська премія по економіці присуджується з 1969 року.

Лауреатам премії став професор Прінстонського університету Ангус Дітон.

Нобелівську премію з економіки за 2015 рік присудили професор Прінстонського університету Ангусу Дитону "за аналіз споживання, бідності і добробуту". Про це повідомляється в прес-релізі Нобелівського комітету, пише РБК.

Сума Нобелівської премії цього року становить 1 мільйон доларів.

Головними претендентами на "Нобеля" з економіки експерти Thomson Reuters називали Річарда Бланделла (Університетський коледж Лондона, "за микроэконометрические дослідження ринку праці та споживчої поведінки"), Джона Аркуша (Університет Чикаго, "за розвиток польових досліджень в економіці") і Чарльза Мански (Північно-Західний університет, "за опис часткової ідентифікації та економічний аналіз соціальних взаємодій").

Нагадаємо, в 2014 році Нобелівську премію з економіки отримав відомий французький економіст Тулузи Жан Тіроль, удостоєний нагороди "за аналіз ринкової влади і регулювання". Роботи Тіролю показали, як правильно регулювати ті галузі, в яких домінують кілька великих компаній, так як відсутність регулювання на таких ринках "часто призводить до соціально небажаних результатів".