ua en ru

Нобелівський лауреат Крістіан де Дюв пішов з життя, скориставшись евтаназією

Нобелівський лауреат Крістіан де Дюв пішов з життя, скориставшись евтаназією, яка дозволена в його рідній Бельгії. Про це повідомляє "Ехо Москви".

Де Дюв був членом Королівської академії медицини і Бельгійської академії наук. Нобелівську премію з фізіології і медицині він отримав у 1974 р. за відкриття внутрішньоклітинних утворень - лізосом. Останні 20 років свого життя вчений провів у Брюсселі і Нью-Йорку, де вів різні біохімічні дослідження.

Практика евтаназії у Бельгії сьогодні переживає справжній бум. У 2012 р. тут був встановлений абсолютний рекорд за кількістю випадків евтаназії за період з 2002 р., коли ця практика вперше була легалізована в королівстві. За даними міністерства охорони здоров'я країни, в 2012 р. лікарі провели евтаназію 1432 рази, що на 25% вище показника 2011 р.

Згідно з бельгійським законодавством евтаназія здійснюється тільки з особистого письмового прохання людини, і тільки в разі, якщо він "смертельно хворий і відчуває нестерпні фізичні або душевні страждання". При цьому пацієнт повинен бути старше 18 років і знаходитися в здоровому глузді.

Читайте також: Суд канадської Британської Колумбії скасував заборону на евтаназію