ua en ru

НКЦПФР схвалила концепцію модернізації системи моніторингу фондового ринку

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) на засіданні 27 березня 2012 р. схвалила концепцію модернізації системи моніторингу фондового ринку, передає прес-служба комісії.

За словами директора Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку Юрія Бойка, проект концепції розроблено з метою забезпечення розвитку та підтримки функціонування єдиної системи збору, обробки та аналізу адміністративних даних та інформацій від учасників фондового ринку з використанням технології електронного документообігу.

Він також відмітив, що розроблена концепція покликана впровадити нову політику та технологію державного регулювання, основою якої є ведення оперативного моніторингу стану фондового ринку та запровадження новітньої технології прийняття рішень державного управління на базі Ситуаційного центру, яка разом із запровадженням системи пруденційного нагляду створить умови для формування привабливого інвестиційного клімату в Україні. Окрім того, даний документ має сприяти підвищенню якості державного управління, розширення доступності національних і світових інформаційних ресурсів, скорочення строків та підвищення якості передачі інформації, підвищення ефективності боротьби з правопорушеннями на фондовому ринку та підвищення рівня захисту та безпеки інформації.

"Результатом такого підходу до реформи системи моніторингу та подачі інформації стане уніфікована процедура подачі звітності, створення єдиної бази даних в комісії, яка буде корисною як для регулюючого органу, так і для учасників ринку. Таким чином, єдиний процес подачі інформації, будучи простим, зрозумілим та однотипним для всіх, стане основою для створення інформаційної системи фондового ринку, дійсно необхідної для всіх нас", - зауважив Бойко.

Нагадаємо, обсяг біржових контрактів з цінними паперами протягом січня-лютого 2012 р., порівняно з даними за аналогічний період 2011 р., істотно не змінився і склав 28,51 млрд грн.