ua en ru

НКЦБФР у вересні 2012 р. зареєстрував на 63,7% більше випусків акцій - на 3,6 млрд грн

Національна комісія з цінних паперів і фондового ринку (НКЦБФР) у вересні 2012 р. порівняно з серпнем зареєстрував на 63,7% більше випусків акцій - на 3,6 млрд грн. Про це повідомила директора департаменту корпоративного управління і корпоративних фінансів НКЦБФР Алла Папаїки, повідомляє прес-служба регулятора.

"Відзначу, що протягом вересня регулятор зареєструвала емісію акцій на загальну суму понад 3,6 млрд грн. Цей обсяг більш ніж на 1 млрд грн. перевищує аналогічний показник серпня 2012 року, коли комісією були зареєстровані емісію акцій на суму близько 2,2 млрд грн. Це може свідчити про вихід на ринок нових емітентів і про збільшення капіталізації вже існуючих компаній, що у будь-якому випадку є позитивними фактами для розвитку української економіки. Що стосується зареєстрованих емісій облігацій, то цей показник склав трохи більше 1 млрд грн, тоді як у вересні комісія зареєструвала емісію таких цінних паперів на суму майже 2 млрд грн", - зазначила Папаїка.

В цілому, за результатами вересня НКЦБФР зареєструвала емісію цінних паперів більше 35 емітентів, серед яких переважали автомобільні компанії, підприємства, що займаються виробництвом продуктів харчування, а також енергетичні, страхові компанії та інші підприємства.

Читайте також: Обсяг торгів на "Українській біржі" у вересні збільшився на 5,89% - до 1,6 млрд грн.