ua en ru

НКЦПФР затвердила порядок емісії облігацій

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку затвердила положення про порядок здійснення емісії та обігу облігацій підприємств та МФО.

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку затвердила положення про порядок здійснення емісії та обігу облігацій підприємств і міжнародних фінансових організацій. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.
За словами директора департаменту корпоративного управління та корпоративних фінансів НКЦПФР Алли Папаіки, документ встановлює порядок реєстрації випуску та проспекту емісії облігацій міжнародних організацій, внесення змін до проспекту емісії, звіту про результати розміщення облігацій та перелік необхідних для цього документів.
"Комісія розробила порядок емісії облігацій підприємств та міжнародних фінансових організацій, їх обігу та скасування реєстрації випуску, оскільки цього вимагали норми закону, які набрали чинності зовсім недавно. Цим документом регулятор розширює існуючі інструменти і сподівається, що вони будуть затребувані ринком", - зазначила вона.
Проектом передбачено визнання втратило чинність рішення комісії "Про затвердження Положення про порядок здійснення емісії облігацій підприємств та їх обігу", зареєстровану в Міністерстві юстиції України 13 серпня 2003 року за № 706/8027.
Документ був розроблений відповідно до закону "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні" та закону "Про цінні папери та фондовий ринок".
Положення вже направлено до Мін'юсту для проходження процедури державної реєстрації.