ua en ru

НКЦПФР затвердила перелік іноземних бірж, на яких повинні звертатися ЦП іноземних емітентів для допуску в Україну

Національна комісія з цінних паперів і фондового ринку (НКЦПФР) затвердила перелік іноземних фондових бірж, на яких повинні бути допущені до обігу цінні папери іноземних емітентів, які мають намір отримати допуск до обігу цінних паперів на території України. Про це йдеться у відповідному рішенні комісії. Повідомляє прес-служба НКЦПФР.

Зокрема, у списку є Moscow Stock Exchange, NYSE Euronext - New York, Hong Kong Exchanges and Clearing, Warsaw Stock Exchange, London Stock Exchange, Tel Aviv Stock Exchange та інші. Ключовим критерієм вибору саме цих фондових майданчиків було участь у Міжнародній федерації фондових бірж.

"В кінці минулого року комісія розробила положення про допуск цінних паперів іноземних емітентів до обігу на території України. Документом ми визначили механізм допуску цінних паперів іноземних компаній на наш фондовий ринок. Одна з вимог, що пред'являються до іноземного емітента, - допуск його цінних паперів до обігу хоча б на одній з іноземних фондових бірж, що входять в перелік, затверджений Комісією. Зараз регулятор затвердив перелік", - відзначила директор департаменту корпоративного управління і корпоративних фінансів НКЦПФР Алла Папаїка.

Читайте також: НКЦПФР затвердила порядок передачі цінних паперів на обслуговування в Центральний депозитарій.