ua en ru

НКЦПФР врегулювала передачу цінних паперів в Центральний депозитарій

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку ( НКЦПФР ) 25 березня ухвалила проект рішення "Про затвердження змін до порядку передачі цінних паперів на депозитарне обслуговування в Центральний депозитарій цінних паперів".

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку ( НКЦПФР ) 25 березня ухвалила проект рішення "Про затвердження змін до порядку передачі цінних паперів на депозитарне обслуговування в Центральний депозитарій цінних паперів". Про це йдеться в повідомленні прес-служби НКЦПФР.

"Розроблений нами документ визначає порядок передачі в депозитарну систему Центрального депозитарію цінних паперів, які не були переведені на зберігання в Центральний депозитарій до набрання чинності закону України "Про депозитарну систему України", - прокоментувала нововведення директор департаменту регулювання депозитарної та розрахунково-клірингової діяльності НКЦПФР Ірина Курочкіна.

У повідомленні також уточнюється, що даний порядок стосується цінних паперів випусків, які зареєстровані в документарній формі і яким не присвоєно код цінних паперів ISIN.

"Такі цінні папери залишилися на локальному обслуговуванні в депозитарних установах на рахунках власників у режимі обмеження проведення операцій з ними в програмному комплексі, який не має зв'язку з Центральним депозитарієм цінних паперів", - резюмується в повідомленні.

За словами Курочкіної, проект рішення був розроблений відповідно до закону України "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні" та законом України "Про депозитарну систему України".