ua en ru

НКЦБФР планує знизити граничний розмір витрат на недержавне пенсійне забезпечення з 10% до 7%

Національна комісія з цінних паперів і фондового ринку (НКЦБФР) схвалила спільне з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг (Нацфинуслуг) положення про граничному розмірі витрат, пов'язаних із здійсненням недержавного пенсійного забезпечення. Відповідне рішення було прийнято на плановому засіданні регулятора 24 липня 2012 р., повідомляє прес-служба НКЦБФР.

"Розуміючи, що зараз необхідно знижувати тиск на активи пенсійних фондів, ми з колегами з Нацкомфинуслуг розробили спільне положення про граничному розмірі витрат, пов'язаних із здійсненням недержавного пенсійного забезпечення, і майже в півтора рази скоротили граничний розмір витрат на оплату послуг професійного адміністратора, зберігача та оплату винагороди за надання послуг з управління активами пенсійного фонду", - зазначив член НКЦБФР Олексій Тарасенко.

За словами Тарасенко, раніше цей показник становив 10%, тепер річний граничний розмір витрат, що відшкодовуються за рахунок пенсійних активів, встановлюється у відсотках від чистої вартості активів пенсійного фонду і становить 7%. В той же час, за його словами, середній розмір відшкодовуються пенсійними фондами витрат поки не перевищує 5%. У разі перевищення протягом року граничного розміру витрат, адміністратор пенсійного фонду зобов'язаний повідомити про це рада пенсійного фонду для вжиття заходів щодо усунення виявлених порушень.