ua en ru

НКЦПФР оцінила ризики профучасників фондового ринку

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) затвердила рішення "Про визначення критеріїв, за якими оцінюється ризик професійного учасника ринку цінних паперів бути використаним для відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансування тероризму", яким финализует роботу регулятора в цьому напрямку. Відповідне рішення було прийнято на плановому засіданні регулятора, яке відбулося 25 грудня 2012 року, повідомляє прес-служба Комісії.

"Цим документом ми завершуємо роботу регулятора з приведення нормативних документів Комісії у відповідність із законодавством. Також хочу зазначити, що даний напрямок роботи є одним з пріоритетних для нас, адже ми доклали чимало зусиль для того, щоб діяльність

Комісії у сфері запобігання та протидії легалізації доходів, отриманих злочинних шляхом, була ефективною", - повідомив Олег Мисюра, директор департаменту контрольно-правової роботи НКЦПФР.

Нагадаємо, що зміст документа вносить зміни, що стосуються виключення вимоги роботи за сумісництвом сертифікованих осіб в професійних учасниках ринку цінних паперів. Проект рішення був розроблений у відповідності зі статтею 14 Закону України "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму".

В даний час Комісія врахувала побажання та зауваження від професійних учасників фондового ринку, погодила документ з профільними міністерствами та відомствами і направила його на державну реєстрацію в Міністерство юстиції України.

Джерело: UBR