ua en ru

НКЦПФР зупинила обіг акцій ІСІ, які не відповідають вимогам законодавства

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) на черговому засіданні регулятора прийняла рішення про зупинення внесення змін до системи депозитарного обліку інвестиційних сертифікатів пайових закритих недиверсифікованих венчурних інвестиційних фондів. Про це повідомляє прес-служба комісії.

"Перш за все, цією ініціативою ми хочемо захистити інвесторів від вкладення в ризикові інструменти на ринку цінних паперів. Так, комісія зупинила обіг акцій певних компаній з управління активами, у яких закінчився термін дії ліцензії на провадження діяльності з управління коштами інституційних інвесторів, зокрема, ПІФ "Альтернатива", "Фонд розвитку", "Вега", "Капітал-фонд", "Інком" і "Всеукраїнський фонд нерухомості". Сподіваємося, що зазначені дії регулятора будуть сприяти підвищенню ефективності та прозорості інвестиційного клімату на вітчизняному фондовому ринку", - зауважив Олексій Тарасенко, член НКЦПФР, що курує даний напрямок роботи в комісії.

Додамо, що відповідні рішення прийняті у відповідності з Законом "Про цінні папери та фондовий ринок" та Законом "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні".

На даний момент зазначені рішення оприлюднено на офіційному сайті комісії, де всі бажаючі можуть ознайомитися з їх текстами.