ua en ru

НКЦПФР схвалила забезпечення існування іменних цінних паперів у бездокументарній формі

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) на черговому засіданні, яке відбулося 3 грудня 2013 р., схвалила проект рішення "Про забезпечення існування іменних цінних паперів у бездокументарній формі". Про це повідомляє прес-служба НКЦПФР.

"Це положення встановлює порядок дій емітента та професійних учасників депозитарної системи України щодо забезпечення існування у бездокументарній формі іменних цінних паперів, випуски яких не були переведені у таку форму в установленому законодавством порядку до набрання чинності законом України "Про депозитарну систему України", а також порядок обслуговування в депозитарній системі рахунків у цінних паперах, відкритих емітентом в процесі дематеріалізації, у тому числі до набрання чинності законом", - прокоментувала новацію директор департаменту регулювання депозитарної та розрахунково-клірингової діяльності НКЦПФР Ірина Курочкіна.

За словами Курочкіної, документ розроблений для забезпечення прав інвесторів на іменні цінні папери, випуски яких не були дематеріалізовані до набрання чинності зазначеним законом.

Найближчим часом положення буде оприлюднене на офіційному сайті комісії, де можна буде більш детально ознайомитися з його змістом.