ua en ru

НКЦПФР зобов'язала депозитаріїв Криму протягом 60 днів змінити місцезнаходження

НКЦПФР зобов'язала депозитаріїв Криму протягом 60 днів змінити місцезнаходження Джерело фото:vz.ua
Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) зобов'язала депозитаріїв Криму протягом 60 днів змінити місцезнаходження.

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) зобов'язала депозитаріїв Криму протягом 60 днів змінити місцезнаходження. Відповідне рішення "Про особливості здійснення депозитарної діяльності у зв'язку з тимчасовою окупацією території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя" комісія прийняла на своєму плановому засіданні 11 листопада 2014 року, передає прес-служба Кабінету міністрів України.

"Комісія прийняла рішення з метою реалізації вимог закону України "Про створення вільної економічної зони "Крим" і про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України" та захисту прав інвесторів, запобігання та уникнення ризиків у діяльності професійних учасників фондового ринку. Це важливо, оскільки документом визначено конкретні дії, які необхідно вчинити депозитарним установам, зареєстрованим на окупованій території нашої держави, а також дії інших учасників депозитарної системи, спрямовані на збереження інформації про права власності на цінні папери інвесторів та захист таких прав", - зазначила директор департаменту регулювання депозитарної та клірингової діяльності НКЦПФР Ірина Курочкіна.

Нагадаємо, НКЦПФР схвалила проект рішення "Про особливості провадження депозитарної діяльності у зв'язку з тимчасовою окупацією території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя" на своєму плановому засіданні 7 жовтня 2014 р.