ua en ru

НКЦПФР допустила акції MHP S.A. на український фондовий ринок

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку 7 жовтня 2014 р. прийняла рішення про допуск акцій MHP S.A., мажоритарного акціонера групи компаній "Миронівський хлібопродукт", до обігу на території України.

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку 7 жовтня 2014 р. прийняла рішення про допуск акцій MHP S.A., мажоритарного акціонера групи компаній "Миронівський хлібопродукт", до обігу на території України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби НКЦПФР.

Це рішення - вже друга резолюція регулятора, що дозволяє обіг цінних паперів іноземних емітентів з вітчизняними активами на українському фондовому ринку.

"Нагадаю, що відповідаючи на запит інвестиційного співтовариства, ми спочатку сформували всю необхідну нормативну базу і, таким чином, забезпечили можливість розширення ринкового інструментарію за рахунок нових ліквідних цінних паперів. Першим прецедентом стало дозвіл Комісії на допуск до обігу акцій компанії Ukrproduct Group Ltd., наданий в січні цього року. Дане рішення, у свою чергу, підкреслює доцільність і затребуваність цієї ініціативи регулятора", - прокоментувала рішення директор Департаменту корпоративного управління та корпоративних фінансів НКЦПФР Алла Папаіка.

До обігу на українському фондовому ринку допущено 250 тис. акцій емітента у формі глобальних депозитарних розписок номінальною вартістю 2 євро на загальну суму 500 тис. євро. Планується, що обіг цінних паперів емітента буде здійснюватися на "Українській біржі".

Нагадаємо, НКЦПФР за вісім місяців 2014 р. зареєструвала 97 випусків акцій на загальну суму 9,48 млрд грн, тоді як в 2013 р. цей показник складав 32,4 млрд грн.