ua en ru

НКРЗІ не виключає підвищення тарифів на фіксований зв'язок

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформації (НКРЗІ) після відповідного аналізу не виключає підвищення тарифів на фіксований зв'язок. Про це завив голова НКРЗІ Петро Яцук на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"В минулому році ми приймали рішення про підвищення тарифів і говорили, про те, що якщо тарифи будуть збитковими, то вони і далі будуть переглядатися. На даний момент триває аналіз тарифної політики, оскільки окремі пункти по тарифам є збиткові... Тому після аналізу буде прийнято рішення про те, чи будуть збільшуватись тарифи, чи ні", - заявив Яцук.

За його словами, в першу чергу збитковим є сільській зв'язок, оскільки він покриває діючи тарифи лише на 50% витрат операторів на його утримання. Міський зв'язок покриває від 70% до 90% витрат операторів на утримання фіксованого зв'язку.

"Згідно плану, який затвердив Кабмін, у нас є можливість оптимізувати тарифи. В цілому по галузі збільшення тарифів, чи по статтям не передбачається, а просто перерозподіл - по деяким статтям можливе зменшення тарифів, по деяким статтям можливе збільшення тарифів", - додав Яцук.

Нагадаємо, востаннє тарифи на користування стаціонарними телефонами зростали в листопаді 2012 р.