ua en ru

НКРЗІ направить законопроект "Про електронні комунікації" на розгляд Президенту та Кабміну

НКРЗІ направить законопроект "Про електронні комунікації" на розгляд Президенту та Кабміну Фото: засідання НКРЗІ

Регулятор у ході доопрацювання документа розглянув близько 1,5 тис. пропозицій і зауважень

Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації, (НКРЗІ) на засіданні 27 жовтня прийняла рішення про схвалення проекту закону України "Про електронні комунікації" і направлення його на розгляд Президентові України та Кабінету міністрів. Про це повідомили у прес-службі НКРЗІ.

Як зазначається, документ розроблено на виконання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом і відповідно до плану заходів щодо імплементації цієї угоди на 2014-2017 рр.

За даними НКРЗІ, робота над законопроектом про електронні комунікації проводилася від жовтня 2014 р., а в лютому до неї підключилося широке коло представників органів виконавчої влади, операторів ринку та громадських організацій.

В ході доопрацювання законопроекту НКРЗІ розглянула близько 1,5 тис. пропозицій і зауважень, що свідчить про значний інтерес з боку громадськості до порушених у документі питань. "З метою максимального забезпечення виконання Україною зобов'язань, передбачених УА з ЄС, англомовна версія документа була надана експертам Групи підтримки України Європейської комісії для оцінки його положень і подальшого консультування. Законодавча ініціатива НКРЗІ отримала підтримку з боку експертного офісу, який відзначив її відповідність загальним принципам європейської політики у сфері електронних комунікацій", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що законопроект спрямований на реформування регуляторної складовою ринку електронних комунікацій, приведення її у відповідність до вимог сучасного суспільства. В основу документа закладено принципи посилення незалежності та адміністративної спроможності регулятора, що є передумовою ефективної діяльності для забезпечення розвитку конкуренції на ринку, підприємництва, стимулювання інвестицій у розгалуження мереж і впровадження нових технологій. Також законопроект передбачає перезавантаження галузевого законодавства з метою встановлення засад діяльності на телекомунікаційних ринках, що відповідають загальносвітовій практиці і узгоджуються з євроінтеграційними прагненнями України.

Згідно з рішенням НКРЗІ, законопроект про електронні комунікації буде подано на розгляд Президентові України та Кабінету міністрів.

Нагадаємо, як заявляв в інтерв'ю РБК-Україна голова парламентського комітету з питань інформатизації та зв'язку Олександр Данченко, закон "Про електронні комунікації" має стати фундаментальним документом з точки зору ринку інформаційно-комунікаційних технологій, а також систематизувати всю галузь один раз і фундаментально.