ua en ru

НКРЕКП: набув чинності порядок формування тарифів на транспортування аміаку магістральними трубопроводами

НКРЕКП: набув чинності порядок формування тарифів на транспортування аміаку магістральними трубопроводами Фото: аміакопровід

Мета постанови - забезпечити єдиний підхід до формування тарифів

Порядок формування тарифів на транспортування аміаку магістральними трубопроводами, затверджений постановою Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, від 18 червня 2015 р. №1786, сьогодні оприлюднено в "Офіційному віснику України", повідомили у прес-службі НКРЕКП.

Як зазначається, порядок набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Метою прийняття постанови НКРЕКП є забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на транспортування аміаку магістральними трубопроводами.

Зокрема, мова йде про встановлення механізму формування:

- питомої собівартості транспортування аміаку магістральними трубопроводами;

- питомого тарифу на транспортування аміаку магістральними трубопроводами;

- маршрутних тарифів на транспортування аміаку магістральними трубопроводами, а також визначення умов встановлення і перегляду тарифів на транспортування аміаку магістральними трубопроводами, вимог до оформлення та подання заяви про встановлення тарифів, документів і матеріалів, що додаються до неї, і порядок розгляду заяви про встановлення тарифів.

"Формування маршрутних тарифів на транспортування аміаку магістральними трубопроводами здійснюється відповідно до річних планів транспортування аміаку магістральними трубопроводами, економічно обґрунтованих планованих витрат, пов'язаних із транспортуванням аміаку магістральними трубопроводами.

Постанову №1786 зареєстровано в Міністерстві юстиції 9 липня 2015 р. за №820/27265.

Нагадаємо, 18 червня НКРЕКП затвердила порядок формування тарифів на транспортування аміаку магістральними трубопроводами.