ua en ru

НКРЭКП затвердила інвестпрограму "Укренерго" на 2017 рік

НКРЭКП затвердила інвестпрограму "Укренерго" на 2017 рік Фото: НКРЭКУ затвердила інвестплан "Укренерго"

На заходи виділено 3,241 млрд гривень (без ПДВ)

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) схвалила інвестиційну програму "Укренерго" на 2017 рік у розмірі 3,241 мільярда гривень без урахування ПДВ. Відповідне рішення було прийнято на черговому засіданні регулятора, 14 березня 2017 року.

Автори програми зазначають, що вона була сформована, виходячи з принципу мінімального навантаження на тариф компанії. В основному регулятор має намір завершити вже розпочаті проекти будівництва.

Однак одним з найбільш пріоритетних є будівництво стратегічно важливої підстанції "Кремінська" потужністю 500 кВ, яка забезпечить надійне енергопостачання півночі Луганської області.

Крім того, планом передбачено будівництво ще однієї підстанції з відводами електропостачання.

Також "Укренерго" має намір модернізувати магістральні лінії електропередач, відповідні підстанції, технічне та комп'ютерне обладнання, а також реконструювати будівлі і споруди та закупити діагностичне та технологічне обладнання.

Нагадаємо, раніше комісія перенесла розгляд інвестиційної програми "Укренерго" з-за неможливості бути присутнім на ньому в. о. директора підприємства.