ua en ru

НКРЕКП затвердила інвестиційну програму "Дніпропетровськгазу" на 2019 рік

НКРЕКП затвердила інвестиційну програму "Дніпропетровськгазу" на 2019 рік Ілюстративне фото (УНІАН)

Тариф на розподіл ПАТ "Дніпропетровськгаз" залишився на рівні 2016 року

НКРЕКП затвердила інвестпрограму ПАТ "Дніпропетровськгаз" на 2019 рік у розмірі 48,05 млн гривень. Це приблизно в 3,5 рази менше реальних потреб компанії. Про це повідомляє прес-служба "Дніпропетровськгазу".

"Пріоритетними напрямками інвестицій є модернізація газотранспортної мережі регіону (20,8 млн гривень), а також встановлення індивідуальних лічильників газу населенню (27,2 млн гривень) у кількості 13716 штук", - йдеться в повідомленні.

За підрахунками ПАТ "Дніпропетровськгаз", для заміни непридатних лічильників газу і створення обмінного фонду приладів обліку, щорічні витрати компанії повинні скласти понад 19,5 млн гривень. Але такі кошти не передбачені регулятором в тарифі ПАТ "Дніпропетровськгаз". Відповідно вони відсутні та в затвердженій інвестпрограмі.

"За кошти, які виділила НКРЕКП, ми зможемо відремонтувати лише 4,1 кілометрів газопроводів, хоча в області 49,1 кілометрів газопроводів вимагають заміни. Також буде проведена реконструкція 63 шафових регуляторних пунктів (ШРП) та обладнання 26 регулюють ліній газорегуляторних пунктів (ГРП) із загальним бюджетом 14,71 млн гривень. Всього в газотранспортної компанії 518 ГРП і 671 ШРП з вичерпаним терміном експлуатації", - зазначив технічний директор ПАТ "Дніпропетровськгаз" Сергій Бачурін.

Тариф на розподіл ПАТ "Дніпропетровськгаз" так і залишився на рівні 2016 року, що зробило неможливим збільшення фінансування. І навіть після зростання ціни газу з 1 листопада 2018 року, тариф облгазу не переглянули. Компанія продовжує отримувати ті ж 70 копійок з одного розподіленого кубометра газу.