ua en ru

У НКРЕКП розповіли, коли можуть зрости тарифи через подорожчання газу

У НКРЕКП розповіли, коли можуть зрости тарифи через подорожчання газу Фото: Олександр Формагей (facebook.com)

Ріст тарифів можливий мінімум через місяць після здорожчання газу

Процедура публічного обговорення тарифів на тепло і гарячу воду і їх перерахунків через можливий ріст ціни на газ для населення при оптимістичному сценарії може тривати місяць. Про це РБК-Україна повідомив член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) Олександр Формагей.

Формагей разом з тим наголосив, що не володіє інформацією про те, чи буде уряд підвищувати ціну на газ.

"Якщо таке рішення буде прийняте, то для врахування нової ціни в інших комунальних послугах - тарифі на тепло та гарячу воду, дійсно буде потрібен час з урахуванням процедур публічного обговорення тарифів і їх перерахунків. І, на мою думку, один місяць - це дуже оптимістичний строк", - сказав він.

Нагадаємо, 28 вересня Кабінет міністрів прийняв рішення продовжити дію спеціальних зобов'язань для Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України". Дію спецзобов'язань продовжили до 18 жовтня 2018 року. Таким чином, Кабмін зберіг ціну газу для населення на колишньому рівні.

Як писало РБК-Україна раніше, міністр соціальної політики Андрій Рева підкреслив, що уряд може відмовитися від підвищення цін на газ і продовжити спецзобов'язання для "Нафтогазу", поки не досягнуто домовленостей з МВФ.

У той же час, за інформацією джерел РБК-Україна в уряді, розглядається варіант підвищення тарифів на газ для населення тільки після прийняття держбюджету-2019. Видання вже повідомляло, що МВФ готовий продовжити співпрацю з Україною лише після того, як парламент затвердить збалансований бюджет.