ua en ru

НКРЕКУ прийняла нову методику формування тарифів ТЕЦ на наступне півріччя

НКРЕКУ прийняла нову методику формування тарифів ТЕЦ на наступне півріччя Фото: ТЕЦ (kyivenergo.com)

НКРЕКУ прив'язала максимальну вартість вугілля до ф'ючерсних котирувань біржі European Energy Exchange AG

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) прийняла нову методику формування тарифів на електрику та теплову енергію, що виробляється на ТЕЦ, ТЕС (крім ТЕС, що працюють за ціновими заявками) і когенераційних установках. Відповідна "Методика формування тарифів" була затверджена на засіданні регулятора, передає кореспондент РБК-Україна.

Згідно з документом, комісія прив'язала максимальну вартість вугілля в тарифах теплових електроцентралей до ф'ючерсних котирувань біржі European Energy Exchange AG на наступні шість місяців.

Також в індикативної вартості вугілля буде враховуватися вартість доставки з портів Амстердама, Роттердама, Антверпена в Україну, перевалки в українському порту і транспортування по залізниці до ТЕЦ. Вартість транспортування буде розраховуватися на підставі даних за останній рік.

Нова методика передбачає коригування вартості вугілля в разі, якщо його якість нижче основних показників, які закладені в документі.

Нагадаємо, раніше НКРЭКУ підготувала нормативну базу для впровадження стимулюючого тарифоутворення, так званого RAB-регулювання для дистрибуції електроенергії і передачі магістральними мережами.