ua en ru

НКРЕКП планує запровадити громадський контроль за оплатою компослуг

НКРЕКП планує запровадити громадський контроль за оплатою компослуг Фото: НКРЕКП планує запровадити громадський контроль за оплатою компослуг

Це дасть можливість в режимі он-лайн контролювати структуру тарифів суб'єктів господарювання

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) планує на законодавчому рівні запровадити громадський контроль за оплатою комунальних послуг. Про це сьогодні під час круглого столу "Сто днів до зими. Водопровідно-каналізаційне господарство. З водою чи без води?" повідомив член НКРЕКП Руслан Машляківський, передає кореспондент РБК-Україна.

"В подальшому хотіли б на законодавчому рівні, можливо, довести це до споживачів і місцевих громад, щоб місцеві громади також в режимі он-лайн могли контролювати структуру тарифів наших суб'єктів господарювання, які здійснюють ці послуги і чітко могли контролювати кожну копійку, яку вони сплачують за послуги шляхом запровадження, можливо, чи то розподільчих рахунків, чи то громадського контролю з боку місцевих громад", - сказав Машляківський.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко заявив, що внесе до Верховної Ради законопроект про вільний доступ до інформації про формування тарифів на житлово-комунальні послуги.