ua en ru

НКРЕКП здійснює заходи, для зменшення заборгованості перед "Нафтогазом"

НКРЕКП здійснює заходи, для зменшення заборгованості перед "Нафтогазом" Фото: Заборгованість перед "Нафтогазом" досягла 6,8 млрд грн

Заборгованість перед "Нафтогазом" складає 6,8 млрд грн

Станом на 3 серпня 2015 р. заборгованість газорозподільних та газопостачальних підприємств перед НАК "Нафтогаз України" складає більше 6,8 млрд грн за всіма категоріями споживання природного газу, в зв'язку з чим Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) включає до розрахунку нормативу розподілу коштів гарантованих постачальників природного газу мінімально необхідні витрати газорозподільних підприємств . Про це йдеться у повідомленні прес-служби НКРЕКП.

"З метою покращення стану розрахунків на ринку природного газу Комісія здійснює заходи, для зменшення цієї заборгованості. У зв'язку з цим, та незважаючи на велику заборгованість на ринку природного газу, НКРЕКП включає до розрахунку нормативу розподілу коштів гарантованих постачальників природного газу мінімально необхідні витрати газорозподільних підприємств", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, як раніше повідомлялося, директор з розвитку бізнесу НАК "Нафтогаз Україна" Юрій Вітренко допускає, що у випадку, якщо новий менеджмент "Укрнафти" не зможе зробити компанію прибутковою, держава може піти на приватизацію своєї частки її акцій.