ua en ru

НКРЭКУ з 1 квітня підвищує тарифи для обленерго

НКРЭКУ з 1 квітня підвищує тарифи для обленерго Фото: НКРЭКУ (прес-служба КМОППОіНУ)

Тарифи підвищать для компаній у сфері постачання та розподілу електроенергії

Национальня комісія з регулювання ринку електроенергетики та комунальних послуг (НКРЭКУ) збільшить тарифи компаній у сфері постачання та розподілу електроенергії з 1 квітня. Постанови комісії №61-75, 77-94, 86, 88-90, 92-93 від 24 січня опубліковані в урядовому виданні "Урядовий кур'єр" за 27 січня.

зокрема, згідно з постановою тариф у сфері розподілу електроенергії "ДТЕК Високовольтні мережі" зросте на 103%. Тариф "Київенерго" на постачання і розподілу електроенергії підвищений на 35-90% в залежності від класу споживання. У більшості розподільних компаній тарифи зростуть у межах 20%.

Єдиною компанією, тарифи якої незначно знизяться, є "Енергія-Новояворівськ". Основними факторами перегляду тарифів у НКРЭКУ називають зростання операційних витрат і збільшення фонду заробітної плати обленерго.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів України закликав НКРЭКУ переглянути рішення щодо введення стимулюючих тарифів для обленерго (RAB-регулювання). Як зазначили в Кабміні, введення нової методики введення RAB-тарифів є виключно прерогативою і компетенцією НКРЭКУ.

Також зазначимо, що раніше голова НКРЭКУ Дмитро Вовк заявляв, що незважаючи на зростання оптової ринкової ціни на електроенергію, тарифи для населення не зміняться.