ua en ru

НКРЕ затвердила тариф на транспортування нафти маршрутом "Південний"-Кременчуцький НПЗ у 19,2 грн/т

Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) України прийняла рішення про затвердження тарифу у розмірі 19,2 грн за тону нетто без ПДВ на транспортування нафти магістральними трубопроводами ПАТ "Укртранснафта" за весь маршрут у 495 км з терміналу "Південний" до Кременчуцького НПЗ. Про це повідомив голова НКРЕ Сергій Тітенко, передає кореспондент РБК-Україна. Таким чином, питомий тариф на транспортування складає 3,87 грн за тону на 100 км.
"НКРЕ затверджує тарифи на транспортування нафти магістральними трубопроводами ПАТ "Укртранснафта" в розмірі 19,2 грн за тону нетто без ПДВ по маршруту довжиною 495 км "Морський нафтовий термінал "Південний" - Кременчуцький НПЗ". Для цього тарифу враховано рентабельність, на рівні діючих тарифів - 5%", - заявив Тітенко.
Начальник управління цінової політики "Укртранснафти" Роман Сидорак зазначив, що компанія планує постачати на Кременчуцький НПЗ до 3 млн тонн нафти на рік. Крім того він додав, що замовником на транспортування нафти є НАК "Нафтогаз України".