ua en ru

НКРЕ затвердила інвестиційну програму "Київенерго" на 2011 р. у розмірі 596 млн 652 тис. грн з ПДВ

Національна комісія з регулювання електроенергетики (НКРЕ) затвердила інвестиційну програму ПАТ "Київенерго" на 2011 р. у розмірі 596 млн 652 тис. грн з ПДВ. Таке рішення було прийнято на сьогоднішньому засіданні НКРЕ, передає кореспондент РБК-Україна.
Як зазначив доповідач з цього питання, член Управління інвестиційної політики та технологічного розвитку при НКРЕ Дмитро Коваленко, "Київенерго" звернулося з проханням затвердити інвестиційну програму, включивши до її складу фінансування будівництва підстанції "Університетська" і реконструкцію транзитної ОПЛ "ТЕЦ-5 Лівобережна", які передбачені державною цільовою програмою підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 р.
Фінансування цих заходів "Київенерго" пропонує здійснювати за рахунок прибутку компанії і залученого кредиту.
Таким чином, НКРЕ прийняла інвестиційну програму "Київенерго", збільшивши статтю джерела фінансування і прибуток на капітальні вклади з будівництва, реконструкції та модернізації розподільчих локальних електромереж до суми 221 млн 947 тис грн без ПДВ, а статтю інші джерела до суми 63 млн 267 тис грн без ПДВ, і додавши до джерел їх фінансування статтю кредит на 130 млн 348 тис грн без ПДВ.
Також НКРЕ у своєму рішенні зобов'язала "Київенерго" провести конкурсні торги по залученню кредиту на реконструкцію та будівництво згаданих об'єктів.