ua en ru

НКРЕ скоротило на 33 кількість документів, необхідних для отримання ліцензій

Постанова "Про внесення змін у додаток до інструкції про порядок видачі ліцензій" Нацкомісії регулювання електроенергетики (НКРЕ) на 33 скорочує кількість документів, необхідних для отримання ліцензій. Про це пише "Комерсант-Україна".

Повідомляється, що скасовані насамперед дублюючі один одного документи. Наприклад, замість свідоцтва про держреєстрацію і довідки про включення до реєстру суб'єктів підприємницької діяльності тепер потрібно буде надати лише виписку з єдиного реєстру юросіб. В результаті спроститься вихід на ринок нових інвесторів, насамперед у сфері виробництва електроенергії, заявляв раніше глава НКРЕ Сергій Тітенко.
Прийняття документа - частина реформи ринку електроенергетики, говорить високопоставлене джерело видання в Міненерговугіллі. Адміністрація Президента зараз розробляє концепцію цієї реформи, яка передбачає ліквідацію ДП "Енергоринок" і перехід на прямі договори між виробниками та покупцями. "Західні компанії неодноразово скаржилися нам на складну процедуру реєстрації в Україні. Зараз НКРЕ може відмовити майже будь-якій компанії - поки заявник отримував останній документ, термін дії першого уже закінчувався. Так можна добиватися ліцензії нескінченно", - пояснили в міністерстві. За словами джерела, в середньому комісія отримувала 10-15 позовів на рік через відмову видати ліцензії на постачання і виробництво електроенергії: "Є надія, що зі спрощенням процедури їх кількість знизиться".