ua en ru

НКРЕ погодила залучення кредиту для "Київенерго" у розмірі 156,42 млн грн для заходів з підготовки до Євро-2012

Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) України погодила залучення для ПАО "Київенерго" кредиту на 156,418 млн грн (з ПДВ) з процентною ставкою 14% річних для часткового фінансування заходів з підготовки до Євро-2012. Про це в ході засідання повідомив глава НКРЕ Сергій Тітенко, передає кореспондент РБК-Україна.
"НКРЕ ухвалила рішення погодити залучення "Київенерго" кредиту на 156,418 млн грн (з ПДВ) з процентною ставкою 14% річних для часткового фінансування заходів з підготовки до Євро-2012", - повідомив глава НКРЕ.
За словами заступника фінансового директора компанії ПАО "Київенерго" Ігоря Матюха, регулятор компенсує компанії виплати по тілу кредиту і частково відсотки по ньому за рахунок тарифів на передачу електроенергії. "НКРЕ ухвалила рішення компенсувати одну облікову ставку Національного банку України, тобто близько 7,8%. Решту відсотків по кредиту "Київенерго" покриє за рахунок власних коштів", - зазначив Макуха.
Також він сказав, що, згідно з рішенням комісії, компанія почне виплачувати тіло кредиту через рік після його отримання, а повністю розрахуватися з банком повинна через три роки. "Таким чином, НКРЕ мінімізує навантаження на тариф", - зазначив Матюх.