ua en ru

НКРЕ відмовила "Лукойл Енергія і газ Калуш" в ліцензії на постачання електроенергії за нерегульованим тарифом

НКРЕ відмовила компанії "Лукойл Енергія і газ Калуш" в ліцензії постачання електричної енергії за нерегульованим тарифом. Про це повідомив у ході засідання голова комісії Сергій Тітенко, передає кореспондент РБК-Україна.
"У зв'язку з недостатністю вланих коштів компанії НКРЕ приймає рішення відмовити компанії "Лукойл Енергія і газ Калуш" у видачі ліцензії на постачання електроенергії за нерегульованим тарифом", - сказав Тітенко.
За словами головного інженера компанії Богдана Насечко, компанія має намір постачати 980 млн Квт в рік електроенергії в Івано-Франківську область, де розміщене підприємство Лукойл Карпатнафтохім та 60 млн Квт в рік в Одеську область, де розташований Одеський НПЗ Лукойла. "Рівень споживання в Івано-Франківській області складає 200 млн Квт за год., в майбутньому ми плануємо розширити виробництво електроенергії і електроспоживання збільшиться",- сказав головний інженер.
За словами Насечка, на сьогодні в Івано-Франківській області постачання підприємствам Лукойла здійснює незалежний постачальник в Одеській області - Одесаобленерго. Крім того, головний інженер зазначив, що компанія "Лукойл Енергія і газ Калуш" має намір заключити кредитний договір і повторно звернутись до НКРЕ.