ua en ru

НКРЕ оштрафувала "Енергоатом" за перевищення використання електроенергії на власні потреби

На відкритому засіданні Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) України прийняла рішення оштрафувати Національну атомну енергогенеруючу компанію "Енергоатом" на 10 тис. грн. Про це повідомив голова комісії Сергій Тітенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"За результатами перевірки складено акт, в якому зазначено, що НАЕК "Енергоатом" порушила ліцензійні умови з виробництва електричної енергії. У 2010 р. НАЕК "Енергоатом" перевищила використання електроенергії на власні потреби за нормами, в яких відсутні відповідні розрахунки, на суму 66 млн грн. В зв'язку з цим було прийнято рішення прискорити нормування витрат електроенергії "Енергоатому" на власні потреби та розробити галузевий нормативний документ", - зазначила доповідач Тетяна Дмитренко. Також вона відзначила, що компанія повідомила про існування редакції галузевого нормативного документу, проте "Енергоатом" продовжував неодноразово порушувати використання електроенергії на власні потреби за нормами, в яких відсутні відповідні розрахунки.

В зв'язку з вищезазначеним прийнято рішення оштрафувати НАЕК "Енергоатом" на 10 тис. грн та зобов'язати компанію не допускати подібних порушень.