ua en ru

НКРЕ зобов'язала ВАТ "Дніпрообленерго" поліпшити розрахунки з СПД, які здійснювали передачу електроенергії

Національна комісія регулювання електроенергетики України (НКРЕ) зобов'язала ВАТ "Дніпрообленерго" поліпшити розрахунки із суб'єктами підприємницької діяльності, які здійснювали передачу електроенергії і застерегла товариство про недопущення у подальшому ряду виявлених порушень. НКРЕ зобов'язала згадане ВАТ ліквідувати виявлені в ході перевірки порушення, привести договори про спільне використання електромереж у відповідність до вимог постанови № 910 до 30 грудня поточного року. Таке рішення було прийнято на сьогоднішньому засіданні НКРЕ, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами доповідача з даного питання, керівника відповідного департаменту НКРЕ, Валерії Міщенко в ході планової перевірки "Дніпрообленерго" НКРЕ виявила, що в даній компанії існує борг перед ЗАТ "ПЕМ" у розмірі 30 млн 26 тис. грн.
Крім того, для передачі своєї електроенергії основним споживачам суспільство уклало договір про спільне використання технологічних електромереж і станом на 1 січня 2011 р. кредиторська заборгованість становила 3 ​​млн 898 тис. грн. "Зазначене свідчить про порушення ліцензійних умов", - підкресливши В.Міщенко, додала, що в ході перевірки також були виявлені допущені в компанії порушення в структурі тарифів.
За даними НКРЕ інвестиційна програма "Дніпрообленерго" в 2010 р. виконана майже на 91%, беручи до уваги, що розмір інвестпрограми був збільшений на 2010 р. на суму 67 млн ​​69 тис. грн, а недовиконання інвестпрограми склало 29 млн 748 тис. грн з урахуванням ПДВ. Крім того перевіркою було виявлено, що товариством було самостійно змінено обсяг інвестпрограми, а також допущено перерозподіл фінансування заходів та перевищення вартості більш ніж на 5%.
"У той же час НКРЕ вважає обгрунтованим пояснення компанії про її перевитрати на суму 247 млн ​​887 тис. грн - реструктуризація боргу перед ринком, фонд заробітної плати, оплата податків та пені", - зазначила В.Міщенко.