ua en ru

НКРЕ не визначила показники зростання тарифів на електроенергію для населення в 2011 р., - С.Тітенко

Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) не визначила, на скільки можуть зрости тарифи на електроенергію для населення в 2011 р. Про це на прес-конференції заявив голова НКРЕ Сергій Тітенко, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами голови НКРЕ, можливе підвищення тарифів на електроенергію для населення у квітні та серпні 2011 р. у загальному численні на 139% "це тільки один з варіантів". Він зазначив, що поки важко припустити, на скільки можуть зрости тарифи в наступному році, оскільки це залежить від багатьох факторів, які поки не відомі. "Зазвичай він (прогнозний баланс) з'являється після нового року, коли прийнято бюджет та багато речей є зрозумілими. Наприклад, яким буде тариф у "Енергоатома" на вивіз відпрацьованого ядерного палива, які будуть ціни на ядерне паливо і так далі, крім того вплине Податковий кодекс", - заявив С.Тітенко. Також, за його словами, з 1 січня 2011 р. НКРЕ не планує підвищувати ціни на газ для населення і промспоживачів.

Нагадаємо, що згідно з проектом прогнозного балансу електроенергії, палива та витрат енергогенеруючих компаній ТЕС на 2011 р. передбачено 3 варіанти підвищення цін на електроенергію для населення в 2011 р. Першим передбачено дворазове збільшення тарифів з квітня і подальше підвищення з серпня на 39%. Інший варіант передбачає підвищення тарифів на 50% із квітня і вересня. Також є варіант тарифоутворення, за яким у наступному році тарифи на електроенергію не будуть зростати.
Автори документа відзначають, що при підвищенні тарифу на 139% з серпня наступного року, вартість електроенергії для міського населення (без електричних плит) становитиме 67,72 коп. за кВт/год (з ПДВ), для населення, що використовує електроплити - 52,04 коп. за кВт/год (з ПДВ) і для сільського населення - 62,55 коп. за кВт/год (з ПДВ).