ua en ru

НКРЕ позбавила НАК "ЕКУ" ліцензії на постачання електроенергії за нерегульованим тарифом

Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) позбавила НАК "Енергетична компанія України" ліцензії на право провадження діяльності з постачання електричної енергії за нерегульованим тарифом. Таке рішення прийнято сьогодні в ході засідання комісії, передає кореспондент РБК-Україна.

Комісія прийняла таке рішення за поданням компанії. Присутня на засіданні представник компанії зазначила: "Керівництво компанії в 2009 році прийняло рішення отримати ліцензію на провадження діяльності з постачання електричної енергії, зокрема експорту електроенергії. На сьогодні плани компанії змінилися, тому прийнято відповідне рішення".

Згідно чинного законодавства ліцензію буде анульовано у десятиденний термін.

Окрім цього, сьогодні на засіданні комісія прийняла рішення про видачу ліцензії на право провадження діяльності з постачання електричної енергії за нерегульованим тарифи ТОВ "Спільне українсько - російське підприємство "Стан - комплект". За словами представника компанії, компанія планує постачати електроенергію двом підприємствам: одне у Хмельницькій області, друге у Кіровоградській.

Нагадаємо, НАК "ЕКУ" в січні 2012 р. порівняно з аналогічним періодом 2011 р. виробила на 3,9% більше електроенергії - 6,9 млрд кВт.год