ua en ru

НКАУ: Українсько-російське СП у сфері супутникової навігації планується створити в 2011 р

Українсько-російське підприємство у сфері супутникової навігації планується створити в 2011 р. Про це повідомив журналістам генеральний директор Національного космічного агентства України Юрій Алексєєв, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Ю.Алексєєва, вирішується питання створення нової компанії з частками 50% на 50%, або на купівлю частини акцій Науково-дослідного інституту радіотехнічних вимірювань (Харків) Російським науково-дослідним інститутом космічного приладобудування (Москва). "У 2011 р., думаю, що це питання вирішиться", - сказав Ю.Алексєєв.
Україна і РФ в 2007 р. домовилися розробити спільний проект зі створення об'єднаної системи диференціальної корекції і моніторингу з використанням навігаційних систем ГЛОНАСС, GPS та ін. У 2009 р. прийнято рішення про створення СП між Науково-дослідним інститутом радіотехнічних вимірювань і Російським науково-дослідним інститутом космічного приладобудування.
ВАТ "НДІРВ" (Харків) випускає контрольно-коригуючі станції НІ068 для роботи в мережі моніторингу глобальних навігаційних супутникових систем. Обладнання приймає і обробляє навігаційні сигнали GPS, ГЛОНАСС, EGNOS і видає первинну чи диференціальну коригувальну інформацію в реальному масштабі часу для уточнення супутникових координат. ВАТ "НДІ КП" (Москва) випускає навігаційне обладнання.