ua en ru

Nissan почне випускати автомобілі люкс-класу Infiniti в КНР з 2014 р

Торгова марка автомобілів люкс-класу Infiniti, що належить японській компанії Nissan Motor, почне виробництво двох моделей в Китаї в 2014 р., говориться в прес-релізі компанії.

Автомобілі випускатимуться на заводах, що належать спільному підприємству (СП) Nissan і китайській автомобілебудівній компанії Dongfeng Motor Co. Які саме моделі Infiniti будуть локалізовані на китайському ринку, поки не повідомляється.

"Розширення бізнесу Infiniti є ключовим моментом стратегії зростання і плану нарощування продажів Nissan. Вихід на ринок Китаю - необхідна умова для збільшення щорічного показника продажів до 600 тис. одиниць", - сказав виконавчий віце-президент Infiniti Енді Палмер.

Варто відзначити, що напередодні американський автовиробник Ford повідомив про намір побудувати складальний завод м. Ханчжоу на сході Китаю та інвестувати в проект 760 млн дол.

Виробників автомобілів продовжує привертати ринок Китаю, незважаючи на те, що за підсумками 2011 р. продажі автомобілів там виросли лише на 2,5% в порівнянні з 35% в 2010 р. Наступного тижня в столиці Китаю відкриється знаменитий Пекінський автомобільний салон, що привертає лідерів галузі зі всього світу. Зокрема, очікується, що Infiniti представить на ньому седан M35hL, розроблений спеціально для китайського споживача.

Nissan Motor Co. Ltd. - третій за величиною автовиробник в Японії (після Toyota і Honda). Штат підприємства налічує 155 тис. співробітників. Infiniti - належна Nissan торгова марка автомобілів класу люкс, які продаються США, Канаді, Мексиці, країнах Близького Сходу, Південній Кореї і Тайвані, а з 2007 р. офіційні постачання почалися також до України.