ua en ru

Ford побудує в КНР складальний завод, інвестувавши в проект 760 млн дол

Американський автовиробник Ford побудує в м. Ханчжоу на сході Китаю складальний завод, збільшивши виробничі потужності в країні в два рази. Підприємство буде зведено в рамках співпраці з китайським партнером Changan Ford Mazda Automobile Limited і зможе випускати по 250 тис. автомашин в рік. Початок експлуатації заводу намічений на початок 2015 р. Як повідомили сьогодні представники Ford, інвестиції в проект складуть 760 млн дол., передає Reuters.

З урахуванням даного проекту виробничі потужності Ford в КНР подвояться: загальна кількість автомашин, що випускаються з конвєєрів Ford в КНР, виросте до 1,2 млн екземплярів, а загальні інвестиції Ford в китайську економіку складуть 4,9 млрд дол.

Ford прогнозує зростання китайського авторинку найближчими роками. "Зараз на 1 тис. жителів КНР доводиться тільки 28 автомашин, що таїть в собі величезний потенціал і відкриває нові можливості для автовиробників", - відзначили представники Ford.

Ford розраховує довести обсяг світових продажів автомашин до 8 млн штук до 2015 р. і до 30 млн штук до 2020 р. На початку квітня 2012 р. Ford оголосив про інвестиції у розмірі 600 млн дол., які підуть на розширення виробничого комплексу компанії в м. Чунцін.

Компанія Ford Motor з'явилася в 1903 р. і з тих пір є одним з провідних світових автовиробників. Автоконцерну належить близько 70 виробництв у різних країнах (у тому числі і в Росії); сукупний штат співробітників складає 164 тис. осіб. Компанія випускає автомобілі під брендами Ford і Lincoln. Чистий прибуток компанії в 2011 р. виріс в три рази і склав 20,21 млрд дол.