ua en ru

Миколу Мельниченка в Ізраїлі на 4 години затримала поліція

Колишній майор управління держохорони Микола Мельниченко в Ізраїлі намагався зустрітися з Президентом України Віктором Януковичем, який нині перебуває там із візитом, однак його затримала поліція. Про це повідомив журналістам адвокат Мельниченка Микола Неділько, передає радіо "Свобода".

За його словами, Мельниченко напередодні візиту Президента України до Ізраїлю забронював номер у тому самому готелі, де зупинився глава держави, попередньо повідомивши через найближче оточення Януковича, що хоче з ним зустрітися, щоб передати документи, які нібито виявлять "перевертнів у погонах".

"Після прибуття до того готелю його затримали співробітники поліції Ізраїлю і доставили до відділення. Підстави затримання - інформування українською стороною, що Мельниченко перебуває в розшуку і становить загрозу для Президента України", - зазначив адвокат. Неділько повідомив, що Мельниченко перебував у поліції близько 4 годин, потім його відпустили.

Раніше проти Мельниченка порушили кримінальну справу за розголошення державної таємниці, перевищення службових повноважень і використання підроблених документів. У липні Апеляційний суд Києва залишив у силі рішення Печерського райсуду від 23 червня 2011 року, яким той скасував постанову колишнього генпрокурора Святослава Піскуна від 1 березня 2005 року про закриття кримінальної справи проти Мельниченка. Справа надійшла в СБУ, досудове слідство відновили. 23 вересня 2011 року слідчий СБУ ухвалив постанову про оголошення Мельниченка в розшук, з 14 жовтня він перебуває в міжнародному розшуку. Нині Мельниченко перебуває в Ізраїлі.